maandag 13 februari 2012

Opbrengst actie op het ijs: 205 Euro

Afgelopen weekend op zaterdag hebben we op het ijs gestaan van de Vlaardingervaart. Vorige week was deze actie bedacht en in vrij rap tempo op touw gezet. Er moest een kraam georganiseerd worden, potten en pannen, de nodige apparatuur en natuurlijk een flinke voorraad erwtensoep, broodjes, worst en chocomel.
Na de nodige voorbereidingen was het zaterdag dan zo ver. Vanaf 11 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags hebben we ons best gedaan om de aandacht van hongerige schaatsers op onze kraam met erwtensoep, broodjes worst en warme chocomel te vestigen.
En de niet Vlaardingers onder ons hebben kennis gemaakt met een locale traditie: al schaatsend vanuit het Westland naar Vlaardingen om ijsmoppen (koekjes die door een bakker allen gebakken worden als er geschaatst kan worden) te kopen en al schaatsend weer terug om zonder vallen en met hele ijsmoppen thuis te komen.
Aan het eind van de dag waren we, zoals dat hoort, moe (en rozig), maar voldaan.

We hadden deze actie overigens niet kunnen realiseren zonder de hulp van Speyer Marktkramenverhuur te Vlaardingen die een kraam beschikbaar stelde. Ook Stoelen- en partyverhuur "de Vesting" te Stellendam heeft ons erg geholpen door belangeloos soepketels beschikbaar te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten